Hlavní obsah

Muž dostal pěstí a žárovkou do hlavy, až mu vypadla čočka. Podezřelí z útoku se sami přihlásili

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie pátrala po dvojici mužů podezřelých z napadení člověka v jednom z pražských obchodů na Pankráci. Jeden z nich ho bil do obličeje, druhý mu rozbil o hlavu žárovku. Drsný incident zaznamenala bezpečnostní kamera. Podezřelí se nakonec sami přihlásili na policejní služebně.

Policie hledá dva násilníky z PrahyVideo: Policie ČR

 
Článek

K útoku v obchodě s potravinami došlo minulý týden v pátek. „Dva muži zaútočili na poškozeného, který byl své matce a otci v pátek 14. února v obchodě na Pankráci koupit dárek na Valentýna,” sdělil v pondělí mluvčí policie Jan Daněk.

Zrovna si rovnal nákup do tašky, když ho dva muži obstoupili a podle vyšetřovatelů po něm chtěli, aby jim „koupil flašku, že mají žízeň”.

„To muž odmítl s tím, že tak to nechodí. Jeden z útočníků mu pak přetáhl kapuci přes hlavu a natlačil ho na pult, čímž mu znemožnil pohyb. Následně mu rozbil o hlavu žárovku, kterou sebral ze stolu,” popsal mluvčí.

Druhý útočník pak muže kopl a dal mu ránu pěstí do obličeje. Pak oba z prodejny zmizeli.

Po bezdůvodném útoku nožem v tramvaji vyváděl podezřelý v O2 aréně

Krimi

Poškozený se obrátil na policii s tím, že mu při napadení zmizely dva tisíce korun, které měl v zadní kapse. „Také mu byl poškozen mobilní telefon a vlivem úderu do obličeje přišel o jednu kontaktní čočku. Celkově mu tak vznikla škoda téměř čtyři tisíce korun,” upřesnil Daněk.

Policisté po mužích pátrali, ti nakonec přišli na služebnu sami. „Po zveřejnění případu v médiích se muži sami policistům přihlásili,” dodal později bez dalších podrobností Daněk. Policie případ vyšetřuje jako loupež, za což hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám