Hlavní obsah

Muž byl podle manželky mrtvý, brněnským strážníkům se probudil pod rukama

Právo, mh
Brno

Operační středisko přijalo v neděli hodinu před půlnocí tragickou informaci od pětaosmdesátileté ženy z Brna-Žabovřesk, která po telefonu oznámila, že její muž si v ložnici lehl a zemřel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Silně rozrušená a zmatená žena nedokázala dát strážníkům odpovědi na žádné doplňující otázky, uvedla jen své jméno, adresu a poschodí, ve kterém bydlí. Na lince 156 se pouze ptala, jestli oznámení nemá nechat až na ráno. K domu ihned vyjela nejbližší hlídka, které žena otevřela a pustila ji do bytu.

„V ložnici strážníky čekalo obrovské překvapení a úleva, protože během kontroly životních funkcí ležící jednasedmdesátiletý muž otevřel oči a začal si s nimi vykládat. Hlídce se začal omlouvat a přátelsky vysvětlovat, že jeho manželka bere větší množství léků, v důsledku čehož je unavená a mívá snížené rozpoznávací schopnosti,“ uvedl k neobvyklému případu mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Zmatená seniorka nakonec se strážníky ani nesdílela šťastné okamžiky z nečekaného procitnutí svého chotě, protože na svůj telefonát na tísňovou linku si už nevzpomínala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám