Hlavní obsah

Muž bezostyšně okradl dvanáct seniorů, žena zase 94letého muže

– Praha
Novinky, lsi

Pražští kriminalisté zadrželi dvě osoby, které několikrát okradly seniory. Padesátiletý muž okrádal seniory v celé republice a svou trestnou činností je obral o několik desítek tisíc korun. Osmapadesátiletá recidivistka se zase vetřela do přízně 94letého muže a okradla ho o téměř 20 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V minulosti už čtrnáctkrát odsouzený muž podle policie ošidil seniory ve dvanácti případech. Z vězení byl naposledy propuštěn koncem května, v červnu už ale okrádal důvěřivé důchodce.

Jeden z jeho zločinů označila policie jako vrchol hyenismu. Obviněný se z obecního rozhlasu dozvěděl o úmrtí jednoho z obyvatel.

Foto: Policie ČR

Recidivista okrádal důveřivé seniory

„Na nic nečekal a spěchal za vdovou. Té tvrdil, že je pracovníkem obecního úřadu a jde jí pomoci vyřídit její nárok na pohřebné. Při tom od truchlící ženy vybral hotovost, dle jeho slov potřebnou na nezbytné poplatky,“ popsal pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

S penězi poté utekl a pro pozůstalou samozřejmě nic nezařídil. Nyní je obviněn z trestných činů krádeže, podvod, a porušování domovní svobody, za což mu hrozí tři roky vězení.

Okradla 94letého seniora

Obviněná žena se zase vetřela do přízně 94letého seniora, kterému tvrdila, že je zdravotní sestra a zná ho z nemocnice. Díky tomu se dostala až k muži do bytu, odkud mu vzala téměř dvacet tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Žena okradla 94letého seniora

Ženu se podařilo dopadnout ve Středočeském kraji. „Za zmínku stojí, že zadržená nebyla vůbec překvapená, když u jejího bytu policisté zazvonili. Řekla, že poté co se viděla v médiích, počítala s tím, že si pro ni dříve či později určitě přijdou. Nicméně ani to ji nepřimělo přihlásit se kriminalistům sama,“ uvedl Hulan.

Policie zjistila, že se jedná o recidivistku, která byla v minulosti za podobnou trestnou činnost jedenáctkrát stíhána, a to nejenom v České republice, ale i v Německu a Velké Británii. „Zadržená je v tuto chvíli stíhána pro trestný čin krádeže, za který jí hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ doplnil mluvčí.

Detektivové se navíc domnívají, že se oba obvinění mohli dopustit trestných činů i v celé řadě dalších případů. Proto prosí každého, kdo byl mužem a ženou na fotografiích jakkoliv poškozen, aby se přihlásil prostřednictvím linky 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám