Hlavní obsah

Mrtvé děti z Vysočiny a Karlovarska měly podle testu DNA jiné matky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Vzorky DNA mrtvé novorozené holčičky nalezené v dubnu v Havlíčkově Brodě se s DNA mrtvých novorozenců nalezených loni na Karlovarsku a předloni v Sasku neshodují. Vyplývá to z výsledků genetické analýzy. Po matce havlíčkobrodského dítěte policie stále pátrá. Policisté zatím nenašli ani matku mrtvých sourozenců nalezených v česko-saském pohraničí.

Foto: Celní ředitelství Olomouc

Ilustrační foto

Článek

"Čekáme ještě na případné další informace z Kriminalistického ústavu, který jsme požádali o srovnání vzorků DNA na mezinárodní úrovni. Dále prověřujeme, kdo by mohl být matkou dítěte a kdo by mohl způsobit jeho smrt," řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kriminalisté z Vysočiny ve spolupráci s policií v Karlovarském kraji a v Německu případ prověřovali kvůli možné souvislosti s tamními případy vražd dvou novorozenců. Němečtí vyšetřovatelé se obávali, že matka dvou zavražděných novorozenců nalezených předloni v Sasku a loni u Rotavy na Sokolovsku mohla být opět těhotná a mohla se chtít potomka znovu zbavit.

Případ mrtvé novorozené holčičky nalezené 12. dubna v havlíčkobrodské městské části Perknov vyšetřuje policie jako vraždu. Podezřívá z ní matku, dítě se narodilo zdravé. Mrtvou novorozenou holčičku v igelitové tašce našel kolemjdoucí blízko lesní cesty u rybníka Drátovec. Tělo holčičky bylo uloženo do světle modré igelitové tašky s logem firmy Pompo. Tato taška byla ještě vložena do další igelitové tašky s logem Penny Market. Pitva prokázala, že dítě se narodilo donošené, živé a životaschopné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám