Hlavní obsah

Policie srovnává DNA mrtvých dětí z různých krajů, mohla je zabít stejná matka

– Havlíčkův Brod

Kriminalisté na Vysočině požádali o srovnání DNA mrtvého novorozence nalezeného v Havlíčkově Brodě s rok starým podobným případem z Karlovarského kraje. Tamní kriminalisté vyšetřují rovněž nález mrtvého novorozence, jenž souvisí i s případem ze sousedního Německa.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Současně také kriminalisté požádali o provedení srovnávacích testů DNA se všemi možnými případy v rámci celé Evropy. Uvedla to krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Případ mrtvé novorozené holčičky nalezené 12. dubna v havlíčkobrodské městské části Perknov vyšetřuje policie jako vraždu. Podezřívá z ní matku, po které zatím stále pátrá. Dítě se narodilo zdravé. Kriminalisté z Vysočiny spolupracují s policií v Karlovarském kraji a v Německu kvůli možné souvislosti s tamními případy vražd dvou novorozenců.

Němečtí vyšetřovatelé se obávají, že matka dvou zavražděných novorozenců nalezených předloni v Sasku a loni u Rotavy na Sokolovsku mohla zabít další dítě. Předpokládají, že mohla být opět těhotná a mohla by se chtít potomka znovu zbavit. Pátrání po ní zatím žádné výsledky nepřineslo.

Mrtvou novorozenou holčičku v igelitové tašce našel předminulý pátek kolem 18:00 kolemjdoucí. Taška s tělíčkem ležela blízko lesní cesty u rybníka Drátovec. Tělo holčičky bylo uloženo do světle modré igelitové tašky s logem firmy Pompo. Tato taška byla ještě vložena do další igelitové tašky s logem Penny Market. Pitva prokázala, že dítě se narodilo donošené, živé a životaschopné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám