Hlavní obsah

Motorkář se na úprku před policií na Kladensku schoval do kanálu

Novinky, kub
Třebíz

Pronásledováním skončila snaha policie zkontrolovat řidiče motorky na Kladensku, který odmítl zastavit. Muž po honičce s policií s motorkou boural a utekl se schovat do odvodňovacího kanálu. Nebylo mu to ale nic platné, uvízl v pasti. Zásah zaznamenala policejní kamera.

Pronásledování motorkáře na KladenskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídka si podezřelé motorky značky Yamaha, která nevypadala na první pohled technicky v pořádku, všimla na křižovatce u obce Třebíz. Datum incidentu policie neupřesnila.

Policisté jeli za motorkářem a vyzývali ho k zastavení, ten ale uháněl pryč na obec Klobuky. „Následně odbočil na komunikaci podél silnice směrem na Slaný, kde zhruba po pěti stech metrech jízdy motorku ‚položil‘ a utekl do odvodňovacího kanálu vedoucího podél silnice,“ sdělila ve středu mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Motorkář ujížděl Prahou v protisměru i na červenou, pak naboural služební auto

Krimi

Motorkář se ale v kanálu dostal do pasti, protože odtud neměl kam utéct, nakonec se policistům vzdal. Alkohol sice nenadýchal, ukázalo se ale, že stroj nebyl registrovaný a muž měl již v minulosti problémy se zákonem, přičemž mu soud zakázal řídit vozidla od roku 2014 do roku 2023.

„Policisté mu ve zkráceném řízení sdělili podezření z přečinu maření úředního rozhodnutí, za což může být potrestán až dvěma roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám