Hlavní obsah

Motorkář ujížděl Prahou v protisměru i na červenou, pak naboural služební auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nebezpečnou honičku mají za sebou pražští policisté, kteří minulý týden pronásledovali motorkáře. Muž uháněl v protisměru i na červenou. Během své šílené jízdy ohrozil chodce. Po zadržení policisté zjistili, že řídil pod vlivem drog.

Pronásledování ujíždějícího motorkáře v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Motorkáře chtěli policisté zastavil v noci na středu v Ankarské ulici v Praze. Muž ale zrychlil a nemínil zastavit.

„Přitom ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu a projel několik křižovatek na červenou. Když projížděl Myslbekovou ulicí, ohrozil chodce, který v tu chvíli přecházel přes přechod,“ uvedla mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Motorkáře zastavil až zátaras vytvořený policejním autem poblíž Jelení ulice. Muž za řídítky si ho nevšiml a naboural do auta. Následně byl zadržen a policisté zjistili, že má do příštího roku uložen zákaz řízení a je pod vlivem drog.

„Zadržený skončil na policejní stanici pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení hrozí podezřelému trest odnětí svobody až dvě léta. Motorkář se bude zodpovídat i z jízdy pod vlivem návykových látek,“ konstatovala Siřišťová.

Reklama

Výběr článků

Načítám