Hlavní obsah

Motorkář se na úprku před policií na Kladensku schoval do kanálu

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třebíz

Pronásledováním skončila snaha policie zkontrolovat řidiče motorky na Kladensku, který odmítl zastavit. Muž po honičce s policií s motorkou boural a utekl se schovat do odvodňovacího kanálu. Nebylo mu to ale nic platné, uvízl v pasti. Zásah zaznamenala policejní kamera.

Pronásledování motorkáře na KladenskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídka si podezřelé motorky značky Yamaha, která nevypadala na první pohled technicky v pořádku, všimla na křižovatce u obce Třebíz. Datum incidentu policie neupřesnila.

Policisté jeli za motorkářem a vyzývali ho k zastavení, ten ale uháněl pryč na obec Klobuky. „Následně odbočil na komunikaci podél silnice směrem na Slaný, kde zhruba po pěti stech metrech jízdy motorku ‚položil‘ a utekl do odvodňovacího kanálu vedoucího podél silnice,“ sdělila ve středu mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Motorkář ujížděl Prahou v protisměru i na červenou, pak naboural služební auto

Krimi

Motorkář se ale v kanálu dostal do pasti, protože odtud neměl kam utéct, nakonec se policistům vzdal. Alkohol sice nenadýchal, ukázalo se ale, že stroj nebyl registrovaný a muž měl již v minulosti problémy se zákonem, přičemž mu soud zakázal řídit vozidla od roku 2014 do roku 2023.

„Policisté mu ve zkráceném řízení sdělili podezření z přečinu maření úředního rozhodnutí, za což může být potrestán až dvěma roky odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám