Hlavní obsah

Mladý řidič v Ostravě předjížděl v zákazu, při nehodě se zranilo sedm lidí

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Sedm lidí včetně dvou malých dětí se ve čtvrtek vpodvečer zranilo při vážné nehodě, která se stala na Krásnopolské ulici v Ostravě-Porubě. Osmnáctiletý mladík ve vozidle přepravoval více osob, než je povoleno, a především předjížděl v zákazu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při nehodě se zranilo sedm lidí

Článek

Nehoda se stala o půl šesté večer. „Řidič volkswagenu podle dosavadních informací nerespektoval dopravní značku Zákaz předjíždění a začal předjíždět souběžně jedoucí vůz, řízený 46letou řidičkou. Při tomto manévru došlo k čelnímu střetu s protijedoucím osobním vozem Peugeot 107, který řídil 24letý řidič,“ uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Při nehodě se lehce zranil řidič peugeotu a dalších šest lidí, kteří cestovali ve volkswagenu. „Zranění osmiletého chlapce je kvalifikováno jako těžké, vyžádalo si hospitalizaci a léčba pravděpodobně převýší šest týdnů. Hospitalizován byl také 17letý mladík, další tři lidé ve věku od 9 do 19 let byli ošetření bez nutnosti hospitalizace,“ dodala mluvčí.

Osmnáctiletý řidič podle ní vlastnil řidičský průkaz pouhých několik měsíců. „K objasnění věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám