Hlavní obsah

Mladý nezmar bez řidičáku dojezdil, auto mu po další honičce na Hodonínsku vzali

Veselí nad Moravou

Hned několikrát v různých autech ujížděl policistům na Hodonínsku pětadvacetiletý muž, který neměl řidičský průkaz. Naposledy ho hlídka policie zaznamenala minulý týden, kdy před ní unikal ve vozidle značky Škoda ve Veselí nad Moravou. Když jeho cestu ukončil náraz do obrubníku, snažil se ještě přesednout na místo spolujezdce.

Policii opakovaně ujížděl mladík bez řidičákuVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka si všimla mladíka hlavně proto, že je na Hodonínsku známou firmou.

„Veškerá pravidla za volantem ignoroval nepoučitelný pětadvacetiletý mladík. I přes to, že nikdy nevlastnil řidičské oprávnění, proháněl svoji škodovku po Veselí Nad Moravou. Také proto, že to nebylo poprvé, nemohl ujít pozornosti místních policistů,” informoval ve středu o případu mluvčí policie David Chaloupka.

Jede šíleně, hoří mu kolo. Policie zveřejnila pronásledování kradeného audi v Praze

Krimi

Muž na policejní výzvu k zastavení reagoval podle mluvčího sešlápnutým plynem a začal ujíždět.

Pronásledování skončilo na náměstí, kde šofér nezvládl řízení a vyjel na obrubník. „Náraz vozidlo katapultoval do výšky. Neovladatelné auto se pak řítilo přímým směrem a bralo s sebou vše, co mu stálo v cestě,” zmínil Chaloupka.

Foto: Policie ČR

Policie zadržela mladíka bez řidičáku na Hodonínsku již na konci září 2021, tehdy ujížděl hlídce v audi a zasekl se na polní cestě.

Mladý šofér zdemoloval dopravní značku a čtyři lavičky. Značné štěstí měl podle mluvčího cyklista, který místem projížděl jen pár okamžiků před nehodou.

„Posledním zoufalým pokusem řidiče byla ještě snaha přesednout na místo spolujezdce, to však už situaci měla hlídka plně pod kontrolou,” upřesnil Chaloupka.

Foto: Policie ČR

Policii na Hodonínsku opakovaně ujížděl mladík bez řidičáku.

Nepoučitelného mladíka podle mluvčího policisté dobře znají z dřívějška, například koncem září jim podobným způsobem ujížděl ve vozidle značky Audi. „Rovněž  tehdy se snažil vymluvit, že auto neřídil,” doplnil Chaloupka s odkazem na tehdejší policejní zprávu.

Zadrženému šoférovi policisté auto zabavili a případ dále vyšetřují.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám