Hlavní obsah

Mladík vraždil brutálně, navíc v podmínce, zamítl soud odvolání a potvrdil 15,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za pokus o vraždu přítelkyně a vraždu její matky si 28letý Jakub Truhlář odpyká 15,5 roku ve vězení. Trest mu ve středu potvrdil odvolací pražský vrchní soud. Muž ženy napadl loni v červnu v jejich bytě v Kutné Hoře.

Foto: Novinky

Jakub Truhlář s eskortou u soudu (16. prosince 2020)

Článek

Obžalovaný svoji partnerku pětadvacetkrát bodl nožem, pouze náhodou přežila. Její matka na pobodání zemřela.

Truhlář se k činu přiznal, proti prvoinstančnímu trestu se však odvolal. „Trest považujeme spíše za nepřiměřeně mírný," prohlásil předseda odvolacího senátu Jiří Lněnička a mužovo odvolání zamítl. Truhlář podle něj spáchal čin brutálním způsobem a ve zkušební době podmíněného trestu. V minulosti byl již čtyřikrát odsouzen.

„Takže uvažovat o tom, že by ho tresty nějak napravily, opravdu nelze," uvedl soudce. Muži soud uložil také protialkoholní a protidrogové léčení.

Pobodal přítelkyni a zabil její matku, odsedí si 15,5 roku

Krimi

„Já svého činu lituji a vážně si ho nepamatuji," řekl soudu Truhlář. Mírnější trest požadoval především s ohledem na prohlášení o vině, kterým značně usnadnil hlavní líčení.

„Byl bych mile rád, kdybych byl zařazen do věznice s nižší ostrahou," dodal. Uvedl, že se až doposud choval ve vazební věznici dobře, se všemi vycházel a neměl konflikty.

BEZ KOMENTÁŘE: Obžalovaný Jakub Truhlář přichází k soudu (16. prosince 2020)Video: Novinky

Podle státního zástupce však ke zmírnění trestu nebyl důvod. Soud pak dokonce uvedl, že by si Truhlář zasloužil trest vyšší, který mu však nemohl udělit, protože se žalobce neodvolal.

Asi jsem zabíjel, takže uznávám vinu, prohlásil mladík k ubodání ženy a pokusu o vraždu její dcery

Krimi

Truhlář se 4. července v bytě v Kutné Hoře pohádal se svojí třiatřicetiletou přítelkyní. Důvodem častých hádek a neshod byl zejména nedostatek peněz, protože nepracoval. Partnerce, se kterou měl malého syna, zasadil několika noži 25 ran. Muž pobodal i partnerčinu matku. Jedna z jeho šesti ran ji zasáhla do srdce a žena zemřela.

Truhlář se k činu doznal, uvedl však, že si na událost příliš nepamatuje. Uvedl, že před událostí tři dny nespal, v době činu měl halucinace. Podle znalců je agresívní, v době pokusu o vraždu byl pod vlivem metamfetaminu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám