Hlavní obsah

Mladík ve vzteku kopl pětiletou dívku, musela okamžitě na operaci

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klatovy
Aktualizováno

Mimořádně brutální případ útoku na dítě vyšetřují od středy policisté v Klatovech. Zadrželi devatenáctiletého mladíka pro podezření, že napadl pětiletou holčičku. Podle všeho by mělo jít o jeho nevlastní sestru. Ve vzteku ji kopl do rozkroku a způsobil tak vážné zranění, že musela do nemocnice, kde byla okamžitě operována.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za těžké ublížení na zdraví hrozí násilníkovi až 12 let vězení.

K události došlo kolem deváté hodiny v jednom z bytů, kde bylo více dětí. Právě jejich křik a nekázeň mladíka rozčilily tak, že jednu z dívek silně nakopl. Poté z bytu odešel. Kriminalisté ho zadrželi týž den odpoledne.

„Dívenka postoupila lékařský zákrok. V této chvíli je už mimo ohrožení života,“ řekl Právu ředitel klatovské nemocnice František Lešundák.

„Přijali jsme oznámení o fyzickém napadení nezletilé dívky, kterou měl napadnout její nevlastní bratr,“ potvrdila policistka Jana Tomková s tím, že podezřelý je v policejní cele.

„Připravujeme podklady pro zahájení trestního stíhání pro ublížení na zdraví. Státnímu zástupci od nás půjde podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby,“ dodala Tomková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám