Hlavní obsah

Mladík v Praze naboural mercedesem čtyři auta, při útěku narazil na policistu v civilu

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři zaparkovaná auta naboural v pátek večer na pražském Břevnově patrně opilý řidič luxusního mercedesu se zákazem řízení. Po nehodě se pokusil o útěk, v tom mu ale zabránil policista v civilu.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík naboural na Břevnově čtyři autaVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala krátce po půl jedné ráno. V mercedesu cestovali dva mladí muži. Řidič nezvládl v Bělohorské ulici řízení a naboural čtyři zaparkovaná osobní auta. Dvě z nich zcela zdemoloval.

"Po nehodě vystoupil řidič z vozu a chtěl utéct. Po několika metrech ho dopadl muž v civilu, který se prokázal jako policista," popsal situaci po nehodě jeden z přítomných svědků.

Nehoda a policejní zásah v ulici Bělohorská v PrazeVideo: Policie ČR

"Oznámení o nehodě jsme přijali krátce po půl jedné ráno s tím, že se na místě perou nějaké osoby. Přivolaní policisté zjistili, že se jedná o policistu v civilu z dejvické linky 158, který zadržel utíkajícího řidiče," řekla Novinkám policejní mluvčí Iveta Martínková.

Řidič vypadal, že pil

Policista v době osobního volna mladíka zpacifikoval a předal přivolaným kolegům. Ti chtěli řidiče, který jevil známky opilosti, podrobit dechové zkoušce. To však muž odmítl.

"Řidiči odmítl jak dechovou zkoušku, tak následné lékařské vyšetření spojené s odběrem krve. Podrobil se pouze testu na drogy, který měl negativní výsledek," doplnila Martínková.

Ulice byla po dobu vyšetřování nehody uzavřena. Přesné okolnosti nehody vyšetřují nadále policisté.

"Řidič je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, kterého se dopustil tím, že řídil i přes vyslovený zákaz řízení. Dále jej policisté budou řešit pro jeho přestupkové jednání, kdy odmítl provedení dechové zkoušky a rovněž za překročení maximální povolené rychlosti," dodala na závěr mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám