Hlavní obsah

Mladík utekl od nehody, při níž zemřeli dva jeho kamarádi

– Zlín
Právo, Jiří Růžička

Zásadní a nečekaný obrat nabralo vyšetřování tragické dopravní nehody mezi Napajedly a Topolnou na Zlínsku, při níž v neděli brzy ráno přišli o život dva dvaadvacetiletí muži z Uherskohradišťska. Policisté zjistili, že ani jeden ze zemřelých vůz neřídil.

Článek

Skutečného řidiče, který z místa nehody utekl, se policii podařilo vypátrat, umístit do cely a sdělit mu obvinění.

Osobní vůz Peugeot narazil ve smyku ve velké rychlosti do protijedoucí Škody Felicie. Peugeot se při nehodě doslova roztrhal, dva pasažéři z něj vypadli. Kusy auta i věci z něj našli záchranáři a policisté rozházené na několika desítkách metrů.

„Čtyřicetiletý řidič Felicie nárazu předejít nemohl. Sám utrpěl zranění, která mu ošetřili ve zlínské nemocnici, na životě ohrožen není,“ řekla mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Jana Bartíková. Doplnila, že vyšetřovatelé nehody s téměř stoprocentní jistotou potvrdili, že mladí muži v Peugeotu byli připoutáni. Auto ale jelo takovou rychlostí, že se pásy po nárazu zpřetrhaly.

Hrozí mu šest let

„První zjištění naznačovalo, že jeden z mrtvých byl i řidičem vozu a viníkem tragédie. Postupně ale vyšetřovatel přišel na to, že ve voze jeli čtyři muži. Jeden vystoupil v Otrokovicích, a další tři pokračovali v cestě,“ sdělila mluvčí.

Podezřelého dvaadvacetiletého řidiče z Uherskohradišťska pak policisté zadrželi. Ten sám vyvázl z nehody bez zranění a od nehody utekl, aniž by svým kamarádům poskytnul první pomoc. Byl obviněn z trestných činů usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Za zmaření dvou lidských životů mu hrozí až šest let vězení.

Při nehodách na Zlínsku v tomto roce zemřelo už pět lidí, což je stejný počet jako za celý loňský rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám