Hlavní obsah

Mladík loupí na čerpacích stanicích v Praze. Během teplého rána přišel v zimní bundě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté pátrají po mladíkovi, který dvakrát loupil na čerpací stanici v Praze 9, v jednom případě dokonce použil zbraň. O případu informoval v úterý policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Mladík ukradl cigarety a uteklVideo: Policie ČR

 
Článek

Jeden z případů se stal 16. května okolo čtvrté ráno na LPG čerpací stanici v ulici Malkovského v Praze 9. Obsluhu zaujalo už to, že mladík byl nezvykle oblečen. „Byť bylo relativně teplé ráno, dotyčný byl oděn do zimní bundy s kožešinovým límcem na kapuci,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Mladík požádal obsluhu o cigarety, a když mu je muž za okénkem předával, vytrhl mu mladík krabičku z ruky a z místa utekl. „Hledaný se tímto jednáním dopustil přestupku proti majetku,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Hledaný mladík

Kriminalisté se domnívají, že to nebyl první mladíkův případ. V únoru se totiž na stejné LPG čerpací stanici dopustil velmi podobný muž loupeže.

Incident se stal 13. února opět okolo čtvrté hodiny ráno, kdy mladík přistoupil k oknu, aby si koupil cigarety. Následně, když prodavačka začala markovat, vytáhl zbraň a vynutil si vydání veškeré finanční hotovosti. Poté z místa utekl. „Díky tomu si přišel na částku v řádu několika desítek tisíc korun,“ řekl mluvčí.

Mladík byl zachycen bezpečnostní kamerou u pultu. Kriminalistům se dosud mladíka nepodařilo vypátrat, a proto se obracejí na veřejnost. „Prosíme každého, kdo dotyčného poznáváte nebo znáte místo jeho pobytu či pohybu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám