Hlavní obsah

Migranti se ukrývali na Břeclavsku v kamionu mezi sloupky na vinice

Právo, miv
Lanžhot

Dřevěné sloupky pro německé vinice, taková byla deklarace nákladu na ložné ploše kamionu z Bulharska. Řidič tam ale zaznamenal něco navíc, o čem v dokladech nebyla zmínka, načež sám oslovil hlídku celníků na dálnici D2 u Lanžhota na Břeclavsku. Celníci uvnitř našli čtyři muže bez dokladů, mělo se jednat o Afghánce.

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti na BřeclavskuVideo: Celní správa ČR

 
Článek

Celníci se v pátek ráno vydali na kontrolu kamionů na odstavném parkovišti bývalého hraničního přechodu. Jejich mobilní hlídku vyhledal jeden muž.

„Řidič bulharského kamionu celníky oslovil s tím, že při kontrole plachty a uzávěru na návěsu zaslechl podezřelé zvuky,” uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Detektory tlukotu srdce odhalily na Moravě 12 migrantů

Krimi

Deklarovaný náklad na ložné ploše opravdu byl. Ale nejen to. „V části ložné plochy bližší kabině seděli na dřevě čtyři muži. Celníci je vyzvali, aby vystoupili a předložili doklady a z důvodu bezpečnosti je také podrobili osobní prohlídce,“ popsala mluvčí.

Foto: Celní správa ČR

Zajištění migrantů na dálnici D2 u Lanžhota na Břeclavsku

Čtyři muži výzvě k prokázání totožnosti nemohli vyhovět, neměli u sebe žádné doklady totožnosti. Jediné, co předložili, byly kartičky uprchlického tábora v Rumunsku.

Policie zadržela na Vysočině 24 cizinců, některé s covidem

Krimi

Podle mluvčí se s největší pravděpodobností jednalo o Afgánce. Prověřit jejich totožnost a okolnosti jejich cesty Evropou je věcí policie. Celníci přivolali hlídku a zadržené migranty jim předali k dalším úkonům.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám