Hlavní obsah

Detektory tlukotu srdce odhalily na Moravě 12 migrantů

ČTK, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cizinecká policie v Jihomoravském kraji zadržela na dálnicích dalších 12 běženců, čtyři Syřany a osm Afghánců. Asi tři desítky policistů na akci kontrolovaly nákladní vozy, dodávky i autobusy ve čtvrtek, spolu s celníky policisté zkontrolovali přes 400 vozů. Běženců zajištěných na jihu Moravy v poslední době přibývá.

Policie kontrolovala nelegální migraciVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté zjistili 12 cizích státních příslušníků, kteří jsou podezřelí z toho, že na české území vstoupili neoprávněně.

Na D1 u Ostrovačic kontrolovali dodávku, kterou řídil Syřan s povoleným pobytem v Německu. V dodávce ale byli další čtyři Syřané. Na D2 pak kontrolovali kamion, kdy detektor tlukotu srdce uvnitř odhalil přítomnost lidí. Šlo o osm Afghánců.

Policie zadržela na Vysočině 24 cizinců, některé s covidem

Krimi

„V současnosti ve všech případech probíhá prověřování, jehož úkolem je zjistit okolnosti, za jakých se osoby do vozidel dostaly a jaká byla skutečná úloha jejich řidičů," uvedli policisté na Twitteru.

Běženců zajištěných na jihu Moravy v poslední době přibylo, cizinecká policie se těmito případy zabývá opakovaně. O víkendu zadrželi policisté pět migrantů na vyškovském letišti. Řekli, že jsou z Afghánistánu.

V dodávce na D1 jelo 24 migrantů

Krimi

Nejvíce běženců na jihu Moravy letos zadrželi celníci. Na začátku listopadu na dálnici D2 kontrolovali kamion s návěsem, ve kterém bylo 48 migrantů, pravděpodobně Syřané a Turci. Lidi v návěsu odhalil velkokapacitní rentgen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám