Hlavní obsah

Matka se 4,4 promile spala na lavičce, vedle stála její tříletá dcera

Právo, pko
Brno

Smutný pohled se naskytl v úterý večer návštěvníkům jedné z brněnských obchodních galerií. Na lavičce tam ležela opilá žena a vedle ní postávala tříletá holčička. Její osud nebyl lhostejný hned několika lidem, kteří zavolali na linku strážníků. Těm povedená matka nadýchala 4,4 promile.

BEZ KOMENTÁŘE: Matka nadýchala 4,39 promileVideo: Městská Policie Brno

 
Článek

„Strážníci dvaatřicetiletou ženu probudili a po chvíli bylo jasné, že je velmi silně opilá. Působila zmateně, plakala, a dokonce si nebyla zcela jistá, zda se nachází v Brně. Strážníci došli k závěru, že v tomto stavu jednoznačně není schopná postarat se o dítě. Hlídce řekla, že pila vodku,“ popsal ve čtvrtek mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Od ženy, která vypila tolik alkoholu, že by to u netrénovaného jedince mohlo vyvolat bezvědomí nebo otravu, strážníci zjistili, že by se o holčičku mohl postarat její otec, na kterého jim žena dala číslo. Ten přesto, že byl několik desítek kilometrů od Brna, okamžitě pro dceru vyrazil.

„Do doby, než si mohl dceru vyzvednout, si ji stejně jako opilou ženu převzala republiková policie. Policistům strážníci předali záležitost k došetření. Městská policie bude o nešťastné události informovat také sociální pracovníky,“ dodal Ghanem.

Reklama

Výběr článků

Načítám