Hlavní obsah

Maskovaný žhář podpálil v Příbrami pizzerii

Příbram

Maskovaného muže zachytila kamera a policie nyní požádala o pomoc při pátrání. Škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu korun.

Žhář zapálil pizzerii v PříbramiVideo: Policie ČR

 
Článek

Požár v pizzerii vypukl 3. prosince v Pražské ulici. Podle policie nikdo nebyl zraněn, ale z okolí muselo být evakuováno asi deset lidí. Již podle prvních informací od hasičů to vypadalo, že požár vznikl úmyslně. To se potvrdilo po zhlédnutí záznamů.

Muž zapaluje v Neveklově dveře obchodu a nechává se u toho natočit

Krimi

„Na zveřejněném videu je zachycena maskovaná osoba, která přes okno vstupuje do objektu, neznámou hořlavou kapalinu rozlévá po provozovně a následně zapaluje. Později zapaluje i vozidlo zaparkované ve dvoře,“ uvedla mluvčí policie Monika Schindlová.

Zapálil byt v paneláku, expřítelkyně málem uhořela. Dostal čtyři roky

Krimi

Pachatelé podle policie pak odjeli autem combi tmavé barvy typově odpovídající vozu značky Škoda Superb III nebo Audi A6, a to směrem do Žižkovy ulice. Kriminalisté případ vyšetřují jako obecné ohrožení a poškození cizí věci, škoda byla vyčíslena na 1,5 milionu korun.

„Pachatelé zřejmě načepovali hořlavou kapalinu do plastového pětilitrového barelu s držadlem, i toho si někdo z občanů mohl všimnout,“ konstatovala Schindlová.

Informace přijme linka 158 nebo kriminalisté na čísle 724 128 090.

Foto: Policie ČR

Hořlavinu žhář přinesl v podobném barelu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám