Hlavní obsah

Manžele na Frýdecko-Místecku našli mrtvé kousek od domova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva starší manželé pravděpodobně umrzli v noci na neděli, když se vraceli domů z oslavy na Frýdecko-Místecku. V Moravskoslezském kraji policie již zaznamenala šest úmrtí kvůli mrazům a zvýšila kontroly míst, kde se pohybují bezdomovci.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Manžele našli nedaleko jejich domova v Bocanovicích na Frýdecko-Místecku. „Kriminalisté prověřují okolnosti úmrtí dvou osob, které byly nalezeny v obci na Frýdecko-Místecku. Zesnulí 63letá žena a 67letý muž byli nalezeni poblíž jednoho z domů. Při prvotním ohledání nebyly zjištěny okolnosti nasvědčující násilnému trestnému činu,” informovala Novinky mluvčí policie Gabriela Holčáková.

„Nevíme, proč nedošli domů, ale noční teploty tu klesaly až k minus 20 stupňům,” uvedl starosta Bocanovic Martin Paduch pro deník MF Dnes.

List napsal, že podle místních obyvatel se manželé ve věku 63 a 67 let v noci ze soboty na neděli vraceli z oslavy. Lidé je našli mrtvé ležet kousek od sebe.

Policejní mluvčí Zlatuše Viačková řekla, že umrzl zřejmě také muž narozený v roce 1964, který ležel v pondělí ráno pod schody komerční budovy v Karviné-Fryštátě. „Příčinu úmrtí ale musí potvrdit pitva," řekla Viačková.

Mrtvý v Praze

V úterý policie informovala o třech mrtvých v Ostravě. Dva muži a jedna žena byli o víkendu a v pondělí nalezeni bez známek života na ulici v Ostravě. Podle prvních informací jde ve všech případech nejspíš o bezdomovce, kteří přespávali venku a pravděpodobně umrzli. [celá zpráva]

Jednoho mrtvého muže našli ve středu také na náměstí Republiky v Praze. Pravděpodobně šlo o bezdomovce, který umrzl.

Silné mrazy trápí Česko už několik dní a podle předpovědi meteorologů ještě mají několik dní pokračovat. Obzvlášť silné mají být podle meteorologů nyní na východě České republiky. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám