Hlavní obsah

Manažer basketbalistů stíhán pro zpronevěru

Novinky, Aleš Honus
BRNO

Jednatele Basketbalového klubu Nový Jičín, který je znám svým prvoligovým týmem Mlékárny Kunín, stíhá policie. Pavel Kelar podle kriminalistů zpronevěřil bezmála půl miliónu z pokladny spřízněné společnosti BC Nový Jičín, která je v likvidaci. Jak Kelar, tak i většinový majitel sportovního klubu Miloš Vaigl ale obvinění označují za nesmyslné.

Foto: Promo Ivan Herák

Ivan Herák se představí v sobotu 26.11. po boku Budapest Gipsy King

Článek

Policie v pátek oznámila, že na základě fiktivní faktury, kterou Kelar nechal proplatit, dostal před třemi lety od novojičínských basketbalistů 52letý muž z Brna peníze za služby, které nikdy nevykonal.

"Jednatel společnosti neoprávněně vyplatil muži z Brna částku 488 180 korun, a to na základě smlouvy o trenérské činnosti, podle které měl muž poskytovat společnosti tělovýchovné a sportovní služby. Jednatel společnosti falešné faktury odsouhlasil, nechal je zavést do účetnictví a proplatit," uvedla mluvčí novojičínské policie Miroslava Šálková.

Z účasti na trestném činu zpronevěry obvinili kriminalisté také muže, který peníze od sportovců dostal a kvůli údajným dluhům se se sportovním klubem delší dobu soudí. Podle policie oba aktéři v době vystavení faktury věděli, že služby ve skutečnosti poskytnuty nebudou.

Právník Miloš Vaigl, který je 75procentním majitelem Basketbalového klubu Nový Jičín, policejnímu obvinění nevěří. "Já jsem majitel klubu a nechybí mi ani koruna. Nechápu proto, jak mi někdo mohl něco zpronevěřit," řekl Vaigl, který podle svých slov věří tomu, že se Kelar ničeho špatného nedopustil. "Policie dnes vznáší tolik obvinění na všechny strany a podívejte se na výsledek," dodal Vaigl.

Stíhaný Pavel Kelar se nechtěl k poznatkům policie vyjadřovat. "Dohodli jsme se s právníkem, že žádné komentáře poskytovat nebudu. Rozhodně jsem se ale ničím neprovinil," řekl Kelar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám