Hlavní obsah

Lupiči ukradli z pražského nákupního centra hodinky a šperky za 20 milionů

Šperky a hodinky za 20 milionů Kč ukradli minulý týden v noci maskovaní lupiči v nákupním centru v Praze 4. Policisté hledají lupiče i možné svědky. V sobotu o tom informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Vloupání do nákupního centraVideo: Policie ČR

 
Článek

„V pondělí 16. prosince krátce před půl třetí ráno přijal operační důstojník oznámení o vloupání do nákupního centra v ulici Na Pankráci v Praze 4. Skupina maskovaných osob v černém oblečení se vloupala do hodinářství a klenotnictví, kde odcizili velké množství náramkových hodinek a šperků. Odhadovaná škoda je téměř dvacet milionů korun,” uvedla mluvčí.

Kriminalisté vyhodnotili kamerové záznamy, které k tomuto případu získali a vytipovali možnou únikovou trasu podezřelých osob. Policie k tomu zveřejnila mapku, podle té se jednalo o obchodní centrum Arkády Pankrác.

Foto: Policie ČR

Vloupání do nákupního centra

Podle záznamu z kamery přiběhli lupiči v bundách s kapucemi, kuklách a rukavicích ke vchodu do centra, rozbili prosklené vstupní dveře a šest jich postupně vběhlo dovnitř. Sedmý zůstal před vchodem a po celou dobu vloupání hlídkoval a mluvil s někým přes vysílačku. Vloupání trvalo od rozbití dveří do útěku pachatelů s lupem jen asi dvě a půl minuty.

Nyní žádají svědky, kteří se pohybovali v pondělí 16. prosince v čase od 2:18 hodin do 02:22 hodin v okolí ulic Na Pankráci, Pujmanové, Nad Pekařkou nebo v přilehlých parcích, nechť se ozvou na linku 158. To samé platí i v případě, pokud poznávají osoby na záběrech, které rozbily vstupní dveře.

„Celý případ kriminalisté v současné době prověřují pro podezření ze spáchání trestných činů krádež vloupáním a poškození cizí věci, za což pachatelům v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,” dodala Siřišťová.

V Praze hořela prodejna luxusních hodinek

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám