Hlavní obsah

Lupič odnesl z klenotnictví v centru Paříže šperky za desítky milionů. Odjel na koloběžce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzská policie ve středu brzy ráno zadržela dva muže podezřelé z loupežného přepadení klenotnictví Chaumet v Paříží, informovala agentura AFP. Ze známého klenotnictví nedaleko třídy Champs-Elysées v centru francouzské metropole byly v úterý ukradeny šperky a drahokamy v hodnotě mezi dvěma a třemi miliony eur (mezi asi 51 a 77 miliony Kč). Podle AFP lupič unikl na koloběžce.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Luxusní klenotnictví Chaumet leží poblíž pařížské třídy Champs-Elysées.

Článek

K loupežnému přepadení došlo kolem 17:00 SELČ. Muž přijel ke klenotnictví na koloběžce a uvnitř obchodu vytáhl střelnou zbraň. Když šperky a drahé kameny dostal, stejným dopravním prostředkem zase odjel pryč.

Policie zadržela ve středu brzy ráno dva podezřelé na dálničním odpočívadle ve francouzském departmentu Moselle. U sebe měli značnou část ukradeného zboží, řekly AFP zdroje z pařížské policie a prokuratury.

Gang drzých Italů vylupoval bankomaty bagrem

Evropa

Přepadený obchod se nachází v ulici Rue François 1er. V roce 2009 byla vyloupena i známější pobočka klenotnictví na pařížském náměstí Place Vendôme, z níž zmizely drahokamy v ceně 1,9 milionu eur (téměř 49 milionů Kč), připomněla agentura AFP.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Dvojici podezřelých z loupeže klenotů za desítky milionů korun dopadla francouzská policie necelých 24 hodin po loupeži.

Chaumetovo klenotnictví bylo založeno před více než dvěma stoletími. Chaumet byl klenotníkem císaře Napoleona či královny Viktorie, dodával diadémy četným korunovaným hlavám. Jeho šperky doplnily róby takových tvůrců jako Christian Dior. Ještě v 80. letech 20. století byl podnik v rodinných rukou – bratrů Jacquesa a Pierra Chaumetových. Později ho koupila skupina LVMH.

Reklama

Výběr článků

Načítám