Hlavní obsah

Lupiče s chůzí tučňáka by mohlo prozradit tetování na tváři

– Česká Lípa

Policie od prosince nevypátrala lupiče, který přepadl hernu v České Lípě. Nyní zveřejnila video a fotografii údajného tetování na tváři, podle kterého by mohl někdo podezřelého poznat.

Muže, který v roušce přepadl českolipskou hernu, může prozradit tetování na levé tvářiVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž přepadl hernu již 8. prosince a ženu za pultem pořezal nožem. Následně si odnesl několikatisícovou tržbu. O přepadení informovala policie hned druhý den, ale zatím podezřelého nenašla.

Lupič s houpavou chůzí pořezal barmanku v České Lípě

Krimi

„Po důkladném prostudování fotografií pořízených ze záznamů bezpečnostní kamery jsme dospěli k závěru, že má pravděpodobně tetování na levé tváři, a to v její horní části. Zpod jeho roušky vedou tři vodorovné zřejmě vytetované čáry, které mohou poznat lidé z jeho blízkého okolí nebo sám autor kresby,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Foto: Policie ČR

Fotografie údajného tetování na tváři

Policie podezřelého popsala jako 170 až 180 cm vysokého, robustní postavy s výrazným břichem, který se podle vyjádření svědků pohybuje houpavou chůzí jako tučňák. Při loupeži měl na sobě černou bundu, na hlavě černou čepici a na ústech roušku. Na servírku mluvil prvně česky, pak špatnou ukrajinštinou. „Snažil se tím maskovat svou pravou totožnost. Svědci v jeho češtině slyšeli romskou intonaci,“ konstatovala Baláková.

Policie žádá svědky, aby se ozvali na linku 158. Za loupež mu hrozí až 10 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám