Hlavní obsah

Lupič s houpavou chůzí pořezal barmanku v České Lípě

Česká Lípa

Policie pátrá po muži, který ve středu odpoledne přepadl hernu v České Lípě a pořezal při tom barmanku. Žena mu ze strachu vydala několik tisíc korun. Podle svědectví se jednalo o muže se silnou postavou a houpavou chůzí.

Foto: Policie ČR

Loupež v českolipské herně

Článek

Muž s obličejem krytým tmavou zimní čepicí a modrou rouškou vešel do herny v českolipské ulici Červeného kříže ve středu kolem 13:30.

Podle vyšetřovatelů si vnitřek herny nejdřív pořádně prohlédl, aby se ujistil, že je v tu chvíli bez hostů. Pak začal křičet na barmanku, ať mu dá peníze.

Vytáhla nůž na vozíčkářku, u soudu dostala 4,5 roku

Krimi

„Přitom se sápal do prostoru za barem, který před ním uzamkla. Žena ho zpočátku odmítla uposlechnout, ale potom, co přelezl ohrazení baru, mu hotovost vydala. Jednalo se o sumu v řádu tisíců korun. Pachatel ji při přepadení zranil nožem, který si s sebou přinesl,” informovala ve čtvrtek o případu mluvčí policie Ivana Baláková.

Žena utrpěla několik povrchových bodných a řezných ran, se kterými ji zdravotníci převezli na ošetření do nemocnice. „Zranění naštěstí nejsou vážná,” zmínila mluvčí.

Sedmnáctiletý mladík měl na Vysočině zranit nožem taxikáře a sebrat mu auto

Krimi

Lupič z místa zmizel a kriminalisté po něm pátrají, zveřejnili rovněž snímek z bezpečnostní kamery.

„Jedná se o muže přibližně 180 centimetrů vysokého, robustní až obézní postavy. Pohybuje se houpavou chůzí. Na sobě měl černou bundu, na hlavě černou pletenou čepici a na obličeji roušku. Pokud ho poznáváte či jste si muže uvedeného popisu na sídlišti Špičák nebo kdekoliv jinde ve městě všimli, volejte prosím okamžitě linku 158,” dodala Baláková.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám