Hlavní obsah

Lidé pomohli najít svědka v případu dvou vražd, seděl ve vězení za někoho jiného

Kriminalisté už znají totožnost svědka ze záhornického případu dvojnásobné vraždy. Na výzvu policie zveřejněnou před měsícem se okamžitě ozvali lidé, kteří ho poznali.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Stodola domu v Záhornicích skrývala dvě mrtvá těla.

Článek

„Totožnost jsme získali krátce po zveřejnění, děkujeme občanům, kteří na výzvu reagovali. Kriminalisté už s mužem hovořili, vyšetřování případu pokračuje. Ukončení lze očekávat koncem roku,“ řekl v úterý Novinkám mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták. O posunu v případu informoval jako první web tn.cz.

Kriminalisté o muži ve chvíli, kdy žádali o pomoc, věděli pouze to, že v roce 2005 nastoupil do vězení, kde strávil několik měsíců. Nastoupil tam však na doklady jiného, za podvody pravomocně odsouzeného muže narozeného v roce 1955 v Praze, který je v současné době jedním z trestně stíhaných osob v záhornickém případu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté našli ve stodole dvě mrtvá tělaVideo: Jiří Forman, Novinky

Mrtvá těla našli detektivové loni v noci na 1. října v Záhornicích na Nymbursku ve stodole, kde byla zabetonovaná v asi dvoumetrové hloubce. Žena byla pohřešována od roku 2008, muž – Čechošvýcar – od roku 2003. Oba byli podle policie zavražděni střelou do hlavy.

Škoda na daních 42 miliónů 

Od tehdy 67letého Čechošvýcara měl jeden z obviněných chtít v roce 2003 koupit pozemky. Od té doby byl ale muž nezvěstný a jeden z obviněných měl následně lukrativní pozemky v Praze skutečně získat.

Již v říjnu kriminalisté informovali o tom, že obvinili jedno muže z vraždy a dalšího z trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Oba obvinění měli prostřednictvím „bílého koně“ způsobit státu škodu na neodvedených daních za dovezené pohonné hmoty v celkové výši přes 42 miliónů korun.

V březnu pak kriminalisté obvinili třetího muže z trestného činu vraždy, spáchané ve formě spolupachatelství, a přečinu nadržování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám