Hlavní obsah

Lidé pomohli najít svědka v případu dvou vražd, seděl ve vězení za někoho jiného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté už znají totožnost svědka ze záhornického případu dvojnásobné vraždy. Na výzvu policie zveřejněnou před měsícem se okamžitě ozvali lidé, kteří ho poznali.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Stodola domu v Záhornicích skrývala dvě mrtvá těla.

Článek

„Totožnost jsme získali krátce po zveřejnění, děkujeme občanům, kteří na výzvu reagovali. Kriminalisté už s mužem hovořili, vyšetřování případu pokračuje. Ukončení lze očekávat koncem roku,“ řekl v úterý Novinkám mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták. O posunu v případu informoval jako první web tn.cz.

Kriminalisté o muži ve chvíli, kdy žádali o pomoc, věděli pouze to, že v roce 2005 nastoupil do vězení, kde strávil několik měsíců. Nastoupil tam však na doklady jiného, za podvody pravomocně odsouzeného muže narozeného v roce 1955 v Praze, který je v současné době jedním z trestně stíhaných osob v záhornickém případu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Policisté našli ve stodole dvě mrtvá tělaVideo: Jiří Forman, Novinky

Mrtvá těla našli detektivové loni v noci na 1. října v Záhornicích na Nymbursku ve stodole, kde byla zabetonovaná v asi dvoumetrové hloubce. Žena byla pohřešována od roku 2008, muž – Čechošvýcar – od roku 2003. Oba byli podle policie zavražděni střelou do hlavy.

Škoda na daních 42 miliónů 

Od tehdy 67letého Čechošvýcara měl jeden z obviněných chtít v roce 2003 koupit pozemky. Od té doby byl ale muž nezvěstný a jeden z obviněných měl následně lukrativní pozemky v Praze skutečně získat.

Již v říjnu kriminalisté informovali o tom, že obvinili jedno muže z vraždy a dalšího z trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Oba obvinění měli prostřednictvím „bílého koně“ způsobit státu škodu na neodvedených daních za dovezené pohonné hmoty v celkové výši přes 42 miliónů korun.

V březnu pak kriminalisté obvinili třetího muže z trestného činu vraždy, spáchané ve formě spolupachatelství, a přečinu nadržování.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám