Hlavní obsah

Kvůli zavražděné a zabetonované dvojici padlo další obvinění

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Ondřej Kořínek

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) obvinil dalšího muže z vraždy dvou lidí, které policisté našli v říjnu po několika letech ve stodole v Záhornici na Nymbursku. Mrtvá žena byla tzv. bílým koněm v souvislosti s případem neodvádění daní za dovezené pohonné hmoty. Mrtvý muž byl majitelem pozemků, o jejichž koupi měli pachatelé zájem.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Stodola domu v Záhornicích skrývala dvě mrtvá těla.

Článek

„Z trestného činu vraždy, spáchané ve formě spolupachatelství, a přečinu nadržování byl obviněn 67letý muž z Prahy. Trestní stíhání obviněného probíhá vazebně,“ informoval ve středu mluvčí útvaru Pavel Hanták s tím, že další informace již policie poskytovat nebude.

Mrtvá těla našli detektivové v noci na 1. října ve stodole, kde byla zabetonovaná v asi dvoumetrové hloubce. Žena byla pohřešována od roku 2008, muž – Čechošvýcar od roku 2003. Oba byli podle policie zavražděni střelou do hlavy.

Policisté ve stodole na Nymbursku našli dvě mrtvá tělaVideo: Česká televize ČT24

Od tehdy 67letého Čechošvýcara měl chtít v roce 2003 jeden z obviněných koupit pozemky. Od té doby byl ale muž nezvěstný a jeden z obviněných měl následně lukrativní pozemky v Praze skutečně získat.

Již v říjnu kriminalisté informovali o tom, že obvinili 65letého muže z vraždy a 49letého pachatele z trestného činu krácení daně, poplatku a podobné povinné platby. Oba obvinění měli prostřednictvím „bílého koně“ způsobit státu škodu na neodvedených daních za dovezené pohonné hmoty v celkové výši přes 42 miliónů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám