Hlavní obsah

Lékař v Domašově ordinoval s 2,4 promile

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Pod vlivem alkoholu ordinoval ve svém obvodě v Domašově nad Bystřicí dětský lékař ze Šternberka na Olomoucku. Rodiče na muže přivolali policisty, kteří mu naměřili 2,4 promile alkoholu. Informovalo o tom čtvrteční vydání Olomouckého deníku.

Článek

Policisté se případu věnovali ve zkráceném řízení, nyní ho mají na stole státní zástupci. Sám lékař se nechtěl k ničemu vyjadřovat, obviněn byl z ohrožení pod vlivem návykové látky.

"Byl opilý. Když jsme byli v ordinaci, třískal dveřmi, kouřil a močil před domem," řekla jedna z matek z Domašova nad Bystřicí. Několik matek se proto obrátilo na starostu obce Ladislava Števanku.

"Tvrdily, že je evidentně opilý a ordinuje. Zavolal jsem policii. Přestože každý lékaře potřebujeme, takže je to velmi citlivá věc, nenechám někoho ohrožovat," řekl starosta. Lékař se nechtěl k obvinění vyjádřit. Naznačil ale, že vše je zveličené. "Víte, jak to chodí na vesnici," uvedl doktor.

Případ již mají v rukou státní zástupci. "Byl podán návrh na potrestání," sdělil ve středu náměstek olomouckého okresního státního zástupce Vlastimil Dostál. Jaký postih žalobci navrhli, neprozradil s odkazem na to, že by nebylo správné, aby se o tom doktor dozvěděl z tisku. Lékaři hrozí u soudu pokuta, zákaz činnosti nebo až roční vězení. 

Reklama

Výběr článků

Načítám