Hlavní obsah

Kvitová je připravena jít k soudu, chce vypovídat mimo soudní síň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Tenistka Petra Kvitová je připravena příští týden vypovídat u soudu o svém přepadení z prosince 2016. Další stání u Krajského soudu v Brně je v plánu 5. a 6. února a čerstvá finalistka grandslamového Australian Open požádala o výslech mimo soudní síň, aby se nemusela potkat s obžalovaným. Obžaloba z činu viní třiatřicetiletého Radima Žondru, který ale vinu popírá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenistka Petra Kvitová během tiskové konference po návratu z Austrálie

Článek

Kvitová se v pondělí objevila na krátkou dobu v Česku po příletu z Austrálie a hned pokračovala na turnaj do Petrohradu. Sama se k soudu nevyjádřila, pověřila svého mluvčího Karla Tejkala. „Petra to vnímá jako neodvratitelnou věc. Být u soudu není pro nikoho příjemné. Byť je to v roli svědka, na druhé straně si uvědomuje, že to je nezbytné, aby celá záležitost mohla definitivně skončit,“ řekl Tejkal novinářům.

Osmadvacetiletou Kvitovou útočník přepadl v prosinci 2016 v bytě v Prostějově a vážně jí pořezal levou ruku, ve které drží raketu. Hráčka podstoupila operaci a po pěti měsících se úspěšně vrátila na kurty, což nyní podtrhla v Melbourne.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Tenistka Petra Kvitová ukazuje stříbrný talíř za druhé místo ve finále grandslamového Australian Open.

Ráda by ale také uzavřela soudní jednání, proto se nyní chystá vypovídat. „Petra je připravena odpovědět na všechny otázky a udělat vše, co je nezbytné, aby mohl soud spravedlivě rozhodnout o vině a následně o trestu,“ řekl Tejkal.

Prostřednictvím svého právního zástupce požádala druhá tenistka světového žebříčku o výslech mimo soudní síň. „Soud zvažuje žádost, aby výslech mohl probíhat v nepřítomnosti Petry v soudní síni, ve stejné místnosti jako bude obžalovaný,“ řekl Tejkal. Kvitová loni při rekognici Žondru poznala a označila za pachatele.

Podle státního zastupitelství se obžalovaný dostal do bytu Kvitové pod falešnou záminkou, že jde na revizi kotle. Pak ji napadl a vážně pořezal na ruce. Žondra už dříve řekl, že ani neví, kde Kvitová bydlí. Tvrdí, že v místě jejího bydliště nebyl. Navrhl také, že na vlastní náklady podstoupí zkoušku na detektoru lži.

Vedle Kvitové by měli 5. a 6. února u Krajského soudu v Brně vypovídat i dva znalci a další svědci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám