Hlavní obsah

Kurýr s jídlem ujížděl na jednokolce v Brně policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Případem sedmadvacetiletého řidiče jednokolky, který si užíval předvánoční čas bezhlavým proháněním se v brněnských ulicích, se nyní zabývají tamní policisté. Událost se sice stala již počátkem tohoto týdne, video k ní zveřejnili v sobotu, a to jako varování před podobným riskantním počínáním v dopravě.

Na elektrické jednokolce se bezhlavě proháněl BrnemVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka muže spatřila začátkem týdne v Černovicích, kde se po setmění přehnal přes rušnou křižovatku ulic Olomoucká a Tržní.

„Jezdec si ale z dopravních předpisů hlavu příliš nelámal, kromě nelegální jízdy po silnici, přímo před zraky policistů nebezpečně projel křižovatku na červenou. Přitom ale neohrozil jen sebe, ale především nic netušící projíždějící řidiče. Překvapená hlídka se rychlého výtečníka pokusila pohotově dohnat,“ sdělil Právu mluvčí jihomoravské policie Petr Vala.

Jenomže mrštné vozítko, které místy uhánělo až padesátikilometrovou rychlostí, dojela až po několika stovkách metrů. Jakmile muži zákona mladíka dostihli, rozhodli se jej raději s rozsvícenými majáky předjet a zastavit. Ale ani poté neměli zdaleka vyhráno.

Nad Českem proletěla pětice gripenů. A zase se vyhnuly Brnu

Domácí

„Jezdec na jednokolce je totiž jednoduše objel a uháněl dál. Až teprve na druhý pokus mladík s telefonem v ruce dostal rozum a hlídce nakonec zastavil. To už policistům uvedl, že pracuje jako kurýr a právě veze teplé jídlo hladovým zákazníkům,“ uvedl mluvčí. Tento argument ale není pro muže polehčující okolností. Ve správním řízení jej čeká mnohatisícová pokuta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám