Hlavní obsah

Kupoval jsem si auta, motorky a drony, řekl policistům výrobce pervitinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Výnosný drogový byznys, který utnul až policejní zásah, si vybudoval osmadvacetiletý muž z Brněnska. Nejdřív si pervitin jen kupoval, pak se ale rozhodl využít svých schopností a drogu začal sám vařit. Utržené peníze investoval do rozmařilého životního stylu, jak sám policistům přiznal, kupoval si auta, motorky a drony. Teď si mladý muž zvyká na vazební celu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

První várku uvařil muž loni v září. „V produkci následně aktivně pokračoval a při výslechu uvedl, že pervitinu jen v letošním roce získal klasickou českou cestou nejméně osm set gramů. Získaný pervitin zčásti sám spotřeboval, zbytek prodával drogově závislým z okolí. Policisté muže zadrželi při domovní prohlídce v době, kdy si pro pervitin nejspíše přišla dvojice zákazníků,“ popsal policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Pronásledovaný řidič audi v Ostravě měl v kufru varnu pervitinu

Krimi

Suroviny na výrobu, především léky, si obstarával z Polska přes prostředníka. Při domovní prohlídce policisté zajistili finanční hotovost v korunách a eurech, kompletní varnu i nemalé množství léků a chemikálií potřebných k výrobě drogy.

„V pronajatém bytu objevili také asi půl kilogramu bílé krystalické látky, v níž orientační test potvrdil pervitin,“ dodal Malášek s tím, že policisté zajistili i jeden motocykl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám