Hlavní obsah

Krádež auta s kojencem v Praze: Policie má podezřelého

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté po oznámení svědka dopadli a obvinili z krádeže muže, který je podezřelý, že sebral minulý týden cizí nastartované auto před školou. Uvnitř byl kojenec, kterého muž odložil na parkovišti, načež ho na policii přinesla podle prvotních informací náhodná kolemjdoucí. Z té se ale po objasnění případu vyklubala známá obviněného.

Zloděj ukradl v Praze auto i s dítětemVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena přišla o auto s šestiměsíční dcerou 4. listopadu, když nechala vozidlo nastartované před školou v ulici Mikulova. Zloděj ujel zhruba pět kilometrů a dítě vysadil na parkovišti. Kojenec se dostal v pořádku k matce poté, kdy ho přinesla na policii žena, která byla podle původních informací náhodnou kolemjdoucí.

Policie zveřejnila záznam krádeže auta z bezpečnostní kamery a žádala o pomoc veřejnost při pátrání po pachateli. „Po zveřejnění případu v médiích se kriminalistům ozval člověk, který výrazně přispěl ke ztotožnění pachatele, jenž auto i s dítětem odcizil. Kriminalisté s touto informací několik dnů pracovali, aby zjistili všechny okolnosti krádeže a mohli muže obvinit,“ sdělil v pátek mluvčí policie Jan Daněk.

Kriminalisté 34letého muže obvinili z krádeže. „Při výslechu se k činu doznal a mimo jiné uvedl, že vozidlo odcizil neplánovaně, a jen proto, že ho poškozená nechala nastartované. Zde tedy do posledního písmenka platí rčení, že příležitost dělá zloděje,“ zmínil Daněk.

Zloděj ukradl před školou v Praze nastartované auto i s kojencem

Krimi

Nálezkyně dítěte původně uvedla, že zahlédla na parkovišti dítě v sedačce. „Bylo tam krásné miminko, které spalo. Prvně jsem myslela, že si pro něj někdo přijde, ale když nikdo nešel, vzala jsem ho na policii,“ vylíčila policii minulý týden nálezkyně.

Podle vyšetřovatelů to ale byla lež. „Když muž s vozidlem od školy odjel, tak si všiml dítěte na zadní sedačce a nevěděl, co má dělat. Proto zavolal své známé, kterou požádal o pomoc. Dítě jí odvezl na Spořilov na parkoviště, kde si ho převzala a odnesla ho na policejní oddělení,“ upřesnil mluvčí.

Z náhodné nálezkyně se tedy vyklubala známá pachatele, případnou trestnost jejího jednání budou policisté podle Daňka prověřovat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám