Hlavní obsah

Kamion se na Břeclavsku řítil v protisměru. Přímo před kamerou policie

Mikulov

Kamion předjíždějící přes plnou čáru náklaďák jedoucí vedle přípojného pruhu, řidiči kamionů před ním v protisměru strhávající řízení ke krajnici. Takovou situaci měli před sebou policisté z dálniční hlídky na Břeclavsku, kteří byli svědky zběsilé jízdy 59letého šoféra. Ten netušil, že se za něj vzápětí pověsí policejní auto s majáky a videokamerou.

Kamion v protisměru na BřeclavskuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal minulý týden v pátek, policisté z týmu dálničních hlídek tentokrát sledovali provoz na hlavní silnici číslo 52 u benzínové stanice a křižovatky nedaleko Mikulova na Břeclavsku.

Kamion nebezpečně projel přímo před jejich zraky, hlídka ve služebním vozidle zapnula majáky a vyrazila hned za ním.

Devadesátiletá žena jela na dálnici D1 v protisměru

Krimi

„Na hlavním tahu na Brno mohla hlídka jen těžko uvěřit vlastním očím, šofér zahraničního kamionu totiž několik stovek metrů nebezpečně předjížděl pomalejší nákladní automobil. Devětapadesátiletý cizinec přitom ale s naloženým kolosem strávil desítky sekund v protisměru a nerespektoval nejrůznější dopravní značení,” popsal v úterý incident mluvčí policie Petr Vala.

Tragická nehoda čtyř aut na Vyškovsku, jeden mrtvý a čtyři zranění

Krimi

Národnost řidiče policie neupřesnila. „Na jeho hazard naštěstí ostatní řidiči rychle zareagovali a raději uhýbali ke krajnici. To už mu ale v patách byli hlídkující policisté, kteří riskantního piráta rychle dojeli a zastavili,” zmínil mluvčí.

Orientační dechová zkouška na alkohol byla u řidiče podle mluvčího negativní. Policie mu uložila nejvyšší možnou kauci, tedy 10 tisíc korun, a případ poslala do správního řízení.

Foto: Policie ČR

Kamion v protisměru na Břeclavsku

Šoférovi podle Valy hrozí za nebezpečné předjíždění a ohrožení ostatních účastníků silničního provozu až roční zákaz řízení a k tomu až desetitisícová sankce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám