Hlavní obsah

Kamion naboural ve Znojmě čtrnáct aut

Znojmo

Dvacet minut po dvacáté hodině vyjížděli znojemští hasiči k neobvyklé nehodě. Jejím hlavním aktérem byl kamion, který vyjel z výpadovky ze Znojma k rakouské hranici a naboural 14 zaparkovaných aut.

Foto: Policie ČR

Po nehodě ve Znojmě zůstalo čtrnáct poškozených aut a nabouraný elektrický rozvaděč.

Článek

Řidič kamionu projížděl Znojmem po silnici I/38. V ulici Dukelských bojovníků ale vyjel z vozovky, přejel travnatý pás a na parkovacích místech na kraji obslužné komunikace sousedního sídliště začal ničit auta.

Foto: Policie ČR

Kamion ve Znojmě zastavila až vozidla na parkovišti, do kterých vrazil.

„Ve 20.20 hodin vyjeli hasiči ze stanice Znojmo k dopravní nehodě na ul. Dukelských bojovníků. Podle oznamovatele tam kamion naboural zaparkovaná auta. Po příjezdu bylo zřejmé, že nákladní vůz s návěsem vyjel z komunikace na přilehlé parkoviště. Celkem naboural 14 zaparkovaných osobních aut. Událost se obešla bez zranění,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: Policie ČR

Dechová zkouška u šoféra kamionu, který naboural 14 aut ve Znojmě, byla pozitivní.

Hasiči na místě zajistili nabouraná auta proti požáru. Protože kamion zdemoloval i elektrický rozvaděč, přivolali energetiky.

Okolnosti vzniku události šetří policie. Podle policejního mluvčího Bohumila Maláška řidič uvedl, že měl náhlé zdravotní problémy, a to odstartovalo nehodový děj. „Měl ale také 0,55 promile alkoholu v dechu,“ doplnil mluvčí. Škoda na vozidlech a dalším zařízení je předběžně vyčíslena částkou půl milionu korun.

Foto: Policie ČR

Nehoda ve Znojmě, při které kamion naboural 14 aut, se naštěstí obešla bez zranění.

Reklama

Související články

Kamionu u Břeclavi upadlo hořící kolo

Druhý stupeň požárního poplachu (ze tří možných) vyhlásili v pátek večer hasiči v okolí Břeclavi. Na dálnici D2 hasili požár kamionu. Zlikvidovat plameny jim...

Výběr článků

Načítám