Hlavní obsah

Jonák položil květiny k hrobu manželky, kterou nechal zavraždit

Praha
Aktualizováno

Ivan Jonák zamířil v pondělí odpoledne ihned po propuštění z vězení k hrobu své manželky Ludwiky na pražských Vinohradech. Ženu přitom nechal zavraždit on sám a odseděl si za to 18 let za mřížemi. V doprovodu novinářů osmapadesátiletý muž položil na hrob mrtvé ženy květiny. Po propuštění stále opakoval, že je nevinný.

Ivan Jonák u hrobu ženy, kterou nechal zavražditVideo: Novinky

 
Článek

Ze hřbitova vyrazil do někdejšího Discolandu Sylvie, jejímž byl spolumajitelem. Procházel zchátralou budovou a vzpomínal na to, že tam byla mramorová podlaha, jejíž spáry se čistily kartáčky na zuby. Podnik pojmenoval po své dceři.

Známé byly Jonákovy jízdy Prahou, kdy v kabrioletech vozil nahé ženy a dělal tak prý klubu reklamu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V podniku se na začátku 90. let scházeli lidé z pražského podsvětí, ale například i politici. Jako vyhazovač tu pracoval i David Berdych.

Jonák po opuštění vězení v pondělí upozornil na to, že jeho finance jsou nyní v mínusu. „Jsem milionář v červených číslech,” řekl někdejší podnikatel.

Foto: Novinky

Ivan Jonák v prostorách Discolandu Sylvie

Vraždu manželky Ludwiky si objednal u nájemného vraha v roce 1994. Vadilo mu, že se s ním chce žena nechat rozvést a noční podnik zavřít. Právě ona na něj držela licenci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Podnikatel Ivan Jonák se přijel podívat na opuštěnou budovu někdejšího Discolandu Sylvie

Soudy Jonákovu kauzu řešily od roku 1996, odsuzující verdikt padl v roce 2002. On sám vždy tvrdil, že je nevinný.

Jonák byl po 18 letech propuštěn z vězeníVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám