Hlavní obsah

Jízdu opilého mladíka bez řidičáku na Jičínsku ukončil strom

– Jičín
Novinky, kub

V opilosti, bez řidičáku a v cizím autě vyrazil podle policie minulou sobotu 18letý mladík na Jičínsku na benzínku, nezvládl ovšem odbočování a vrazil do stromu. Vyvázl bez zranění, další důsledky ale ještě pocítí, nadýchal totiž bezmála dvě promile. Test na jiné psychotropní látky byl negativní.

Mladík bez řidičáku na benzínku nedojelVideo: Policie ČR

 
Článek

Na benzínku vyrazil osmnáctiletý mladík zhruba 40 minut po půlnoci v autě značky Škoda Octavia.

„Na křižovatce při odbočování zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a vyjel mimo komunikaci, kde se zastavil o strom. Policisté na místě šetřením zjistili, že octavii užil neoprávněně a navíc bez řidičského oprávnění,” informovala ve čtvrtek o nehodě mluvčí policie Eliška Majerová.

Při nehodě na Pardubicku zemřel mladý řidič, narazil do stromu

Krimi

Přístroj na orientační dechovou zkoušku ukázal hodnotu 1,94, opakovaný test nakonec 1,66. Zkouška na jiné omamné a psychotropní látky byla negativní.

Foto: Policie ČR

Nehoda mladého muže bez řidičáku na Jičínsku

Mladík podle mluvčí pití alkoholu přiznal. „Jičínští policisté mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci. V případě prokázání viny tak může skončit až na tři roky za mřížemi,” dodala Majerová.

Foto: Policie ČR

Mladík bez řidičáku na benzínku nedojel

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám