Hlavní obsah

Jízda zatáčkou byla nad síly opilého řidiče. Převrátil peugeot na střechu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dvě promile alkoholu v dechu naměřili policisté dvaapadesátiletému řidiči, který se svým vozem havaroval ve středu odpoledne na Olomoucku. Muž dostal smyk, načež se několikrát se svým peugeotem převrátil. Vyvázl bez zranění, přišel však o řidičský průkaz a hrozí mu také trestní postih.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič si na Olomoucku zničil auto.

Článek

Řidič havaroval po páté hodině odpoledne u obce Lužice. Podle policie auto po projetí zatáčky dostalo smyk, vyjelo ze silnice, několikrát se převrátilo a skončilo na střeše.

„Nehoda se obešla bez zranění. Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 1,8 promile alkoholu v dechu,“ uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: Policie ČR

Opilý řidič si na Olomoucku zničil auto

Řidič je podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí až tři roky ve vězení. Policisté mu také zadrželi řidičský průkaz.

Olomoučtí policisté ve středu řešili i jiný případ alkoholu za volantem, tentokrát se jednalo o 32letou řidičku, která havarovala v Jižní ulici v Olomouci. Podle policie nestačila zastavit za autem, které dávalo přednost chodcům.

Foto: Policie ČR

Opilý řidička nestačila zastavit

„Policisté jí naměřili kolem 1,3 promile alkoholu v dechu. Během nehody nebyl nikdo zraněn, celková škoda byla předběžně vyčíslena na 70 tisíc korun,“ uvedla Urbánková.

Ženě hrozí stejný trest jako výše zmiňovanému řidiči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám