Hlavní obsah

Jako vrah manželů z Tymákova byl odhalen jejich syn

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tymákov

Lidé v Tymákově už zase mohou žít normálním životem. Malou vesničku na jihu Plzeňska obcházel strach z neznámého vraha, který tady v polovině července zabil bezproblémové manžele Hrdličkovy. Teď přišla od policie zpráva, kterou si místní přáli asi nejvíc slyšet – podezřelého máme v cele.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Hlavním podezřelým z dvojnásobné vraždy je syn obětí, který skončil ve vazbě.

Článek

„Je jím čtyřiadvacetiletý muž z Plzně,“ sdělila pouze mluvčí krajské policie Markéta Fialová. Podle informací Práva se jedná o jednoho ze dvou synů zavražděné dvojice, který měl s rodiči neshody a před lety se ve zlém rozešli.

Motivem činu byly dlouhotrvající rozepře

Manželský pár zemřel po brutálním útoku, soudní lékař konstatoval řadu bodnosečných ran. „Motivem násilného činu byly dlouhotrvající rodinné rozepře,“ pokračovala Fialová s tím, že podezřelého muže kriminalisté zadrželi v pátek.

„Vyšetřovatel ho obvinil ze zvlášť závažného zločinu vraždy a na návrh státního zástupce jej v neděli vzal soud do vazby. Hrozí mu dvacet let vězení anebo výjimečný trest,“ dodala Fialová. Soudkyně Bohdana Kučerová doplnila, že u obviněného hrozilo, že by se na svobodě mohl skrývat. „Při rozhodování o vazbě odkázal na svoji výpověď před policisty,“ upřesnila Kučerová.

Starostu Tymákova Václava Špilara úspěch policie potěšil. „Lidi si konečně mohou oddychnout. Po tom hrozném činu v obci panovala zvláštní napjatá atmosféra. Bylo to hodně nepříjemné,“ reagoval starosta. Lidé se například zamykali doma i přes den, rodiče se báli pouštět děti ven bez dozoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám