Hlavní obsah

Italský bankéř Roselli opustil republiku

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda představenstva společnosti Union Group Guiseppe Roselli odjel do rodné Itálie. S českou policií ale nadále spolupracuje při vyšetřování únosu, jehož obětí se měl stát letos 7. dubna, jeden den před zasedáním valné hromady Union Group. Tato společnost je majoritním vlastníkem Union banky, na kterou byl vyhlášen zfalšovaný konkurz.

Foto: www.hrad-karlstejn.cz
Článek

"Pan Roselli je poškozený. Není důvod ho zdržovat v České republice. Spolupracuje s námi a jsme s ním ve styku," řekl v pondělí policejní rada, který se podílí na vyšetřování Roselliho únosu.

Policejní rada potvrdil, že se před vyšetřováním neskrývá ani příbramský podnikatel Jaroslav Starka, jeho tělesný strážce Zdeněk Karnoš a příbramský podnikatel Roman Kolář, kteří na svobodě čelí obvinění z Roselliho únosu.

Únos nebo divadlo

Italský bankéř Roselli byl únosci držen i se svým tělesným strážcem do večera 8. dubna a pak propuštěn. Důvodem dvoudenní izolace bankéře měla být snaha zabránit valné hromadě Union Group v rozhodnutí o dalším osudu Union banky.

Advokát Antonín Janák, který obhajuje obviněného Koláře, však tvrdí, že Roselli byl unesen na vlastní objednávku, aby nemusel na valné hromadě hlasovat pro rozhodnutí, která se mu nelíbila.

Advokátovu verzi odmítl šéf pražských kriminalistů a vyšetřovatelů Ivan Smékal. "Pan Roselli nic o předstíraném únosu a vydírání do protokolu neuvedl," konstatoval Smékal.

Soudce ve vazbě

Konkurz na Union banku letos 31. března vyhlásil obchodní soudce krajského soudu v Ústí nad Labem Jiří Berka na základě zfalšovaných dokumentů. O několik dní později jej zase zrušil. V současnosti Berka čelí ve vězení obvinění ze zneužívání pravomoci veřejného činitele a policie vyšetřuje řadu jeho konkurzních rozhodnutí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám