Hlavní obsah

Hromadná nehoda na D1: Auta nestíhala brzdit a vrážela v plné rychlosti do převrácené cisterny

Novinky, kub
Psáře
Aktualizováno

Nedělní hromadná nehoda začala havárií cisterny, která skončila na boku, pak do ní postupně vjelo několik aut. Ukázaly to záběry bezpečnostních kamer, které zveřejnilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Na videu je patrné, že první dvě auta jedoucí krátce po cisterně neměla šanci dobrzdit, zarážející jsou zbylé nárazy, ke kterým došlo s časovým odstupem.

BEZ KOMENTÁŘE: Hromadná nehoda cisterny a osobních aut na D1Video: ŘSD

 
Článek

Nehoda se stala v neděli v podvečer, na 49. kilometru u obce Psáře se ve směru na Brno srazila čtyři auta a cisterna, která začala hořet. ŘSD zveřejnilo videozáznam v pondělí.

Okolnosti nehody, při které jeden člověk uhořel a dalších deset se zranilo, policie vyšetřuje.

BEZ KOMENTÁŘE: Do policistů na D1 narazilo auto Video: ŘSD

„Podle prvotních zjištění se řidič cisterny převážející palmový olej v jedné chvíli dostal s vozidlem do kolize, převrátil se na bok a začal hořet. Následně došlo ke střetu s dalšími osobními vozidly,“ sdělila mluvčí policie Eva Stulíková.

Náraz do policie v plné rychlosti, hořící D1: ŘSD zveřejnilo záběry z hromadné nehody

Krimi

Poté vrazilo auto v plné rychlosti do služebního vozidla policejní hlídky, která kvůli hromadné nehodě odkláněla dopravu. Policista nehodu odnesl těžkým zraněním a skončil v nemocnici. Rovněž z této nehody zveřejnilo ŘSD videozáznam.

Kvůli následkům nehody byl do pondělí na D1 omezený provoz - ráno byl obnoven provoz na Prahu, směr na Brno se rozjel jedním pruhem kolem 10:00. Druhý pruh byl k 17:00 zprovozněn, kvůli kluzké vozovce je omezena rychlost na 80 km/h.

Reklama

Související témata:

Související články

Řidič smetl na dálnici D1 jiné auto a ujel

Policie pátrá po řidiči auta, který měl o víkendu na dálnici D1 nehodu, od níž ujel. Pravděpodobně se nevěnoval řízení a narazil do jiného vozu, jehož šofér...

Výběr článků

Načítám