Hlavní obsah

Horkou vodou a nožem zaútočil na dvojici na ubytovně, dostal 15 let

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Patnáct let vězení a poté vyhoštění z České republiky na neurčito čeká Gruzínce Rafaila Zeinalova (57), kterého krajský soud v Pardubicích uznal vinným z dvojnásobného pokusu vraždy. V ubytovně v Poličce letos v dubnu napadl svého o sedm let mladšího krajana a jeho moldavskou přítelkyni. Druhý muž ho měl vydírat.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Rafail Zeinalov před hlavním líčení u krajského soudu v Pardubicích

Článek

Obžalovaný Zeinalov přijel do Česka i s manželkou a synem letos v únoru pozvání tohoto muže, který mu sliboval práci a výdělek. Nakonec začal pracovat až koncem března. V dubnu ho pak tento krajan začal uhánět o 5000 amerických dolarů za to, že nezveřejní erotické video se Zeinalovovou manželkou, které prý vlastní.

Jeho reakce byla značně neadekvátní. Zeinalov na něj a jeho přítelkyni zaútočil podle obžaloby nožem s čepelí dlouhou devět centimetrů, který vzal v kuchyňce ubytovny, a vroucí vodou ohřátou v rychlovarné konvici.

Dvojici v Poličce polil vroucí vodou a pobodal, tvrdí obžaloba. Hrozí mu výjimečný trest

Krimi

Poškozený utrpěl popáleniny na 15 procentech těla, řezné rány a jednu bodnou ránu do hrudníku. Zachránil ho jen urgentní zákrok lékařů. V nemocnici strávil 14 dnů a stále je v pracovní neschopnosti, navíc ho čeká operace ucha. Žena byla zraněna méně, ale také se léčila s popáleninami a s ranami od nože.

Jak uvedla Iva Matušková z tiskového oddělení soudu, rozsudek není pravomocný, neboť obžalovaný se proti němu odvolal. Státní zástupce si ponechal lhůtu k možnému podání odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám