Hlavní obsah

Historkou o obchodování na burze získal podvodník od ženy přístup k účtu. Vzal si na ni úvěr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

O statisíce připravil přes sociální síť starší ženu z Prostějova podvodník pod záminkou, že za ni bude obchodovat na burze. Žena přišla o bezmála 450 tisíc korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Žena se nechala od neznámého muže napálit. Nejprve od ní vylákal částku 5 400 korun s tím, že za ni bude obchodovat na burze. Finanční prostředky zaslala prostřednictvím mobilní aplikace a za nějakou dobu získal pachatel přístup k internetovému bankovnictví poškozené,“ informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Ženám na seznamce prodával městské byty za hubičku. Za podvod dostal sedm let

Krimi

„Bez jejího vědomí a svolení pak podvodník sjednal u banky půjčku ve výši 439 000 korun a v pěti platbách částku přeposlal na dva jiné účty, ke kterým poškozená samozřejmě nemá přístup. Oklamaná žena se obrátila na policii,“ dodala mluvčí.

„Vzhledem k tomu, že obdobné případy evidujeme, bylo zřejmé, že se žena stala obětí podvodníka. Proto byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze dvou trestných činů, a to podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací,“ uzavřela Zajícová.

Reklama

Výběr článků

Načítám