Hlavní obsah

Hasiči zachránili ze zakouřeného bytu ve Zlíně ženu a dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Ženu a dítě hasiči v sobotu večer ze zakouřeného bytu v ulici 2. května ve Zlíně. Nikdo při zásahu nebyl zraněn. Požár vznikl při vaření na plotně a naštěstí se dál nerozšířil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Příčinou zakouřeného bytu byla nehoda při vaření.

Článek

Informaci o požáru hasiči přijali minutu před desátou hodinou večer. Podle oznamovatele nebylo vyloučeno, že se uvnitř nachází osoby. K události okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s cisternami a výškovou technikou, velící důstojník směny ze Zlína a posilové jednotky ze Zlína a Fryštáku.

„Po příjezdu na místo události jsme násilně vstoupili do bytu pomocí hydraulického klínu a zároveň rozvinuli útočné vedení až do osmého patra. Při průzkumu byla v zakouřeném bytě objevena jedna dospělá osoba a jedno dítě. Oba byli vyvedeni ven a předáni přivolané posádce zdravotnické záchranné služby,“ řekl Právu v neděli mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček s tím, že zakouřený byt byl poté přirozeně odvětrán.

Reklama

Související témata:

Související články

Zoo Zlín čeká první letošní návštěvníky

Brány Zoo Zlín se v pondělí po čtyřech měsících otevírají návštěvníkům. V Česku končí nouzový stav a ministerstvo zdravotnictví při rozvolňování koronavirových...

Ve Zlíně našli minu

Náhodný chodec našel v pondělí odpoledne na Kocandě ve Zlíně dělostřeleckou minu. Nálezce v domnění, že vidí leteckou pumu, zalarmoval městskou policii. Ta...

Výběr článků

Načítám