Hlavní obsah

Hasiči v Uherském Brodě zachraňovali netopýra, odvolali je k požáru auta

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Profesionální hasiči z Uherského Brodu vyjeli v noci na neděli zachraňovat do rodinného domu uvízlého netopýra. Sotva jej vysvobodili, spěchali k požáru auta jen o několik set metrů daleko. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár osobní auto zcela zničil.

Článek

K záchraně netopýra hasiči vyjeli pět minut po půlnoci do místní části Újezdec. Savec, kterého má majitel jako domácího mazlíčka, a může se tak v domě volně pohybovat, uvízl v digestoři.

Foto: HZS Zlínského kraje

Doma chovaný netopýr uvízl za mříží digestoře.

Hasiči netopýra vyprostili a zdravého předali majiteli domu. „Neměli však čas se o zálibě domácího pána dále bavit, protože museli vyjet k požáru osobního automobilu v chatové oblasti Vinohrady v Uherském Brodě, vzdálené jen zhruba čtvrt kilometru. Na místě byli první,“ uvedl mluvčí s tím, že se k požáru auta sjeli ještě profesionální hasiči z Uherského Hradiště a dobrovolní z Uherského Brodu.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár osobní auto zcela zničil.

Při příjezdu hasičů na místo požáru byl již podle mluvčího osobní automobil celý v plamenech. Na místo byl po uhašení požáru přivolán mj. psovod se psem na vyhledávání akcelerantů hoření.

Muž v Uherském Hradišti si v posteli zapálil cigaretu a málem uhořel

Krimi

Příčina vzniku požáru je dosud předmětem šetření. Škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám