Hlavní obsah

Hádka řidičů kvůli parkování skončila v Plzni střelbou

– Plzeň
Právo, pab

Střelbou z pistole skončila hádka dvou řidičů v Plzni. Do rozepře se dostali kvůli parkování před obchodním domem. Spor se vyhrotil natolik, že jeden z aktérů v obavě o svůj život použil zbraň. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Článek

„Incident se stal v pátek kolem 13. hodiny v Papírenské ulici na parkovišti u supermarketu. Šestapadesátiletý muž šel nakoupit, a když se vracel ke svému autu, všiml si, že poblíž parkuje jiné vozidlo, které částečně blokuje průjezd křižovatkou,“ popsala policistka Simona Čejková situaci, která předcházela samotnému konfliktu.

Podle ní muž přišel k tomuto vozu, ve kterém v tu chvíli seděla jen spolujezdkyně. „Začal se s ní dohadovat. Mezitím dorazil i řidič a ten situaci vyřešil tak, že poodešel k vozidlu muže, který ho napomínal, a rozbil mu boční okénko,“ pokračovala Čejková.

V tu chvíli řidič poškozeného auta vytáhl pistoli. „Vystřelil do vzduchu varovný výstřel. Na to ten druhý muž naskočil do svého vozu a ujel,“ dodala Čejková s tím, že policisté po něm pátrají a žádají případné svědky incidentu, aby se ozvali na linku 158.

„Jednání muže, který rozbil okénko, šetříme jako přestupek proti majetku. Na druhou stranu prověřujeme oprávněnost použití zbraně,“ uzavřela Čejková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám