Hlavní obsah

Gynekolog se zpovídá z úmrtí pacientky

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Kvůli úmrtí téměř šedesátileté pacientky, která před dvěma lety zemřela v karvinské nemocnici na následky poranění vagíny při experimentálních sexuálních hrátkách, stojí před karvinským okresním soudem gynekolog Pavel Holub. Zanedbal prý péči o poraněnou ženu.

Článek

Zkušenému lékaři, který dnes působí ve funkci primáře gynekologie nemocnice v nedalekém Bohumíně, státní zástupce klade za vinu, že zanedbal péči o pacientku, jež na druhý den následkem vnitřního krvácení zemřela. Očekávaný rozsudek ale zatím nepadl, soudkyně jen vyslechla Holubovy kolegy a kauzu odročila za účelem předvolání znalce.

Se stíháním manžela nedala souhlas

Manžela zraněné ženy, narozdíl od lékaře, žádný soud pro ublížení na zdraví nečeká. Mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková potvrdila Právu, že trestní řízení vůči němu bylo zastaveno. "Pacientka krátce před svou smrtí nedala souhlas s trestním stíháním svého manžela," vysvětlila mluvčí. Nikdo už tedy nezjistí, zda si žena zranění způsobila sama, nebo ji to udělal partner.

Ženu ve velmi vážném stavu a s více než třemi promile alkoholu v krvi přivezla záchranka do nemocnice v Karviné-Ráji. Lékař na oddělení gynekologické jednotky intenzivní péče podle obvinění špatně vyhodnotil zdravotní stav. "Řádně nediagnostikoval rozsah tržných poranění pohlavních orgánů, zasahujících až do dutiny břišní," stojí v obvinění.

Zkrvavená záchodová štětka

Lékaři záchranné služby popsali, že v bytě, kde k sexuálním hrátkám došlo, ležela spousta lahví od alkoholu a navíc tam byla i zkrvavená záchodová štětka, od které tržné rány v pochvě pravděpodobně pocházely.

Holub ale s obviněním nesouhlasí, podal proti němu stížnost, která mu ale nepomohla, takže nyní stojí před soudem. "Všechno jsem při vyšetření dodržel, udělal jsem, co jsem mohl," řekl již dříve Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám