Hlavní obsah

Grilovačka v Brně skončila hádkou a tragédií

Brno

V pátek ráno přijala policie v Brně na tísňové lince oznámení o nálezu muže bez známek života v chatové oblasti Zaječí Hora. Na pomoc s vyproštěním nebožtíka z příkrého koryta byli přivolání hasiči. Policisté o případu informovali v úterý.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Po otočení těla dvaapadesátiletého muže bylo patrné bodné zranění. Případ tak převzali kriminalisté,“ uvedl mluvčí Pavel Šváb.

Doplnil, že ohledáním místa nálezu, širšího okolí a šetřením v okolí místa nálezu se podařilo stanovit chatku, před kterou mělo dojít ke konfliktu.

Práci kriminalistům neusnadňoval ani vydatný déšť. Přesto zajistili řadu stop.

„Během výslechů svědků a dalších osob se podařilo zjistit podezřelou osobu. Padesátiletý muž, v jehož chatce setkání spojené s grilováním probíhalo, se nejprve k přiznání neměl. Pod tíhou důkazů se ale nakonec doznal,“ uvedl mluvčí.

Muž měl při grilování napadnout známého řeznickým nožem

Krimi

Popsal, že před chatou se oběť dostala s obviněným do slovního konfliktu.

Muž, který v té době připravoval maso na gril, v hádce poškozeného bodnul nožem, se kterým maso připravoval. V konfliktu hrál značnou roli i alkohol.

„Obviněný je stíhán pro zvlášť závažný zločin vraždy. Ve vazbě si počká na rozhodnutí o vině a trestu, ve vězení může strávit až osmnáct let,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám