Hlavní obsah

Fotbalový boss Starka půlmiliardové odškodnění nedostane

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo spravedlnosti zamítlo žádost podnikatele Jaroslava Starky o stamilionové odškodné. Informoval o tom dnes Český rozhlas (ČRo). Starka po státu požadoval půl miliardy za neprokázané obvinění, že se podílel na únosu Lamberta Krejčíře. Podle mluvčího ministerstva Miroslava Konvaliny je už ale celá věc promlčená.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský boss Jaroslav Starka

Článek

Prezidenta příbramského fotbalového klubu Starku zadržela policie v roce 2006. Kriminalisté ho pak obvinili z podílu na únosu Lamberta Krejčíře, otce uprchlého Radovana Krejčíře. Tělo Krejčíře staršího se ale nikdy nenašlo a detektivové Starkovo stíhání před dvěma lety zastavili. Starka následně žádal odškodnění, ministerstvo spravedlnosti ho ale nyní již podruhé zamítlo.

Podle mluvčího ministerstva úřad na konci ledna Starkovi sdělil, že nároku nelze vyhovět.

"My setrváváme na závěru o promlčení toho daného nároku. Ohledně požadavku na náhradu škody na zdraví nelze věc projednat, protože žadatel dosud neudělil souhlas s nahlížením do zdravotní dokumentace, a jeho tvrzení tak nemůžeme ověřit," cituje rozhlas mluvčího Konvalinu. Starkův advokát Julius Kramarič Radiožurnálu řekl, že jeho klient už žádnou další žádost dávat nebude.

Vzdát se ale podle rozhlasu nechce Starkův známý Vlastimil Spěvák, který byl rovněž mezi obviněnými. Spěvák sice od ministerstva dostal odškodnění, ale žádal mnohem více, a tak se s ministerstvem soudí, dodal Radiožurnál.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám