Hlavní obsah

Firma jí dlužila peníze, na své konto si proto převedla 6 miliónů

– Karviná
Právo, Aleš Honus

Ne zrovna šťastný způsob řešení obchodního sporu zvolila žena z Karvinska, které údajně jedna firma dlužila větší množství peněz. Žena cizí státní příslušnosti zneužila toho, že ve firmě dříve pracovala ve vedoucí pozici a disponovala nevyplněnými příkazy k úhradě. A tak si z účtu firmy nechala na své konto poslat téměř šest miliónů korun. Policie ji nyní obvinila ze dvou trestných činů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na to, že z účtu zmizelo šest miliónů, upozornila firma policii. Stopy vedly k 56leté ženě. „Ta se nakonec k neoprávněnému převodu částky na úkor poškozené společnosti přiznala. Policistům pro svou obhajobu uvedla, že s firmou vede spor o nezaplacení provedených služeb. Jelikož firma její nárok neuznávala a k zaplacení se neměla, žena využila toho, že se jí pod ruku dostaly nevyplněné hromadné příkazy k úhradě firmy,“ popsala případ mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Podnikatelce stačilo vyplnit příkazy k úhradě a nechat si na svůj účet převést peníze. „To, že vyplnění cizího příkazu k úhradě je trestným činem, si žena neuvědomila,“ dodala mluvčí.

Žena byla obviněna z trestných činů podvod a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Policisté velkou část převedených peněz zajistili, obviněné hrozí až deset let vězení. Stíhaná je na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám